کسی چه می داند اگر ما نگوییم ؟ در گوشه گوشه ی این سرزمین چه جوان هایی که تا اوج عشق پرواز کردند و قرین بهشتیان شدند. کسی چه می داند که همچو یوسف چه جوانانی گام در سبیل الله گذاشتند و همچو ایوب چه پدرانی سالها منتظر خبری از فرزندانشان بودند
به گزارش پایگاه خبری بحرکان نیوز” یوسف راست روش جوانترین شهید روستای دهملا متولد سال ۱۳۴۷ شمسی ، فرزند مردی مبارز و حق گو و راست گو بود .پدرش میرزا و مادرش کیمیا نام داشت که اکنون در جوار فرزندشان آرمیده اند .
یوسف در سن ۱۵ سالگی هنگامی که در دوره راهنمایی درس می خواند بارها قصد جبهه جنگ نمود تا از کیان خود دفاع کند ولی خانواده به علت نوجوان بودند با رفتن او اوایل مخالفت می کردند . اما سرانجام مرغ بال ملکوت مصمم بر تصمیمش در تابستان سال ۱۳۶۳ شمسی بعد از اتمام سال تحصیلی به جمع بسیجیان داوطلب پیوست و از شهر ماهشهر اعزام شد به منطقه گلف اهواز که در دست سپاه بود . پس از چند روز آموزش در آنجا به علت کمبود نیرو در جبهه ، آنها را به پادگان شهید بهروز غلامی مقر تیپ امام حسن (ع) واقع در نزدیکی شهر سوسنگرد ، اعزام کردند .
در پادگان هم یوسف چند روزی بیشتر نماند و با آغاز عملیات خیبر به جزیره مجنون رفت و در این عملیات با رشادت شرکت کرد و او که چنان بی صبرانه به سوی لقا الله می شتافت در همان عملیات به مقصد رسید .
ناگهان در صحنه جنگ گلوله باران زمین و آسمان ، گلوله ی توپی در میان تعدای از نیروها فرود آمد و انفجار …
یوسف پدر به شهادت رسید اما که می دانست که او اینچنین زود ره صد ساله را به شبی طی می کند . شهادت زود بود ولی خبر شهادت سالها تا پس از جنگ هنوز نرسیده بود و پدر و مادر چشم به راه .او را مفقود الاثر اعلام کردند.
همین جا نام ببرم از یک شهید دیگر دهملا که بر اثر همان گلوله توپ شهید شد . امراالله متور یادش گرامی در آینده درباره این همرز یوسف می نویسیم
عملیات خیبر سال ۱۳۶۳ تاریخ شهادت یوسف ۷/۱۲/۶۲در جزیره مجنون قبل از آغاز سال جدید مدرسه .او به مدرسه عشق رفته بود در این سال دیگر
یوسف مفقود الاثر اعلام شد تا سالها بعد و حتی بعد از آزادی اسرا و هنگامی که همرزم او احمد بندری از آزادگان دهملا و همسایه روبروی آنها به وطن بازگشت و خبر شهادت او را تایید کرد .آن هنگام گروه های تجسس پلاک و تکه هایی از لباس و جسد متبرک یوسف را برای پدر آوردند و این صبر ایوب اینچنین به پایان رسید . و یوسف به دهملا بازگردانده شد و پس از استقبال دهملایی ها از او در کنار سایر شهدا آرامید . و نام او پس از دو دهه هنوز افتخار دهملاست .
کتابخانه دهملا مزین به نام اوست . شایسته است خیابانی که خانه ی پدریش در آن بود هم به اسم او خیابان شهید یوسف راست روش خوانده شود .
همه می میرند و مرگ همه می رسد اما خوش به حال آنکس که به مرگ خود رنگ داد ، رنگ سرخ عشق وشهادت
برگرفته از خبرگزاری دفاع مقدس
ثبت دیدگاه